Følg med på Instagram

For præcis ét år siden i dag

For præcis ét år siden i dag
26. januar 2020 ceciliedamchristensen@hotmail.com

Jeg vil i dette indlæg gerne starte med at slå én ting fast med syvtommersøm. I et parforhold, kan personerne i det godt være hinandens livs store kærligheder selvom man ikke holder lige meget af Lagkagehusets flødeboller med hvid chokolade overtræk og lakrids i midten. Man kan sagstens være enige om, at være uenige omkring Lagkagehusets store udvalg af flødeboller.

 

For præcis ét år siden i dag, spurgte Christian mig om jeg kunne have lyst til at være kærester med ham. Det skulle jeg selvfølgelig ikke tænke længe over, da han er det mest omsorgsfulde, kærlige, charmerende, fjollet og interessante menneske jeg nogensinde har mødt. Hans evne til at få mig til at grine selv de dage hvor jeg bærer rundt på en sort sky er effen, og han formår at stimulere og udfordre mit intellekt til et perfekt punkt, hvor jeg oplever en rivende udvikling i stedet for at føle nederlag. Det er en egenskab, som jeg beundrer meget, da jeg vægter personligudvikling højt. Derudover er han den bedste hundefar jeg kunne ønske mig til Dalton. Alt i alt, så betragter jeg Christian som min sjæleven.

 

… Men hæng fast, for selvom jeg er dygtig til at male idylliske billeder med ord og indfage skønne øjeblikke med mit kamera, så kan Christian og jeg bestemt også opleve udfordringer i vores parforhold. Dette tilægger jeg dog ingen negativ ladning, tværtimod, da jeg er af den overbevisning at disse udfordringer er med til at gøre vores parforhold stærkere, men mens udfordringerne står på, så føles det dog absolut ikke sådan. Christian og jeg er to meget forskellige mennesker med to meget forskellige virkelighedsopfattelser, og dette kan godt udfordre os en del i vores parforhold og til tider resultere i konflikter, både store og små. Jeg finder dog, at der er forskel på konflikter. Der findes mindre konflikter som er uundgåelige i parforhold, fordi man tilbringer meget tid på de samme kvadratmeter sammen. Og så findes der destruktive konflikter som kan resultere i  store skænderier, hvor der hovedløst bliver kastet med fornærmelser og hvor ydmygelse er skænderiets primære fokus. Denne størrelse konflikt er ikke konstruktiv og saglig, men derimod ødelæggende og uværdig, og resulterer ofte i at den ene eller begge parter føler sig svigtet, krænket, angrebet personligt eller gjort forkert. Dette medvirker ofte til skår i kærligheden, til en rundtur i følelsesregistret og til utallige tanker at være i krig med.

 

Det er ikke længe siden, at Christian og jeg befandt os i en sådan destruktiv konflikt som jeg beskriver her, og på den anden side af konflikten er jeg begyndt at ræsonnere over hvorfor konflikten opstod, optrappede og hvad vi, jeg, kunne have gjort anderledes i konflikten for at håndtere den bedre. Jeg mener ikke at man skal søge at ungå disse konflikter, fordi de opstår af en grund, og de kan virke rensende, når først de kommer frem i lyset, og kan dermed også være med til at forhindre uovervejede beslutninger, som kan være svære at gøre om. Jeg mener derimod, at man skal blive bedre til at være i disse konflikter sammen selvom de aldrig er behagelige.

 

Jeg vil i anledningen af Chritians og min årsdag i dag give jer de 6 råd, som jeg har ræsonneret mig frem til ville have hjulpet mig, os, i vores destruktive konflikt. Jeg vil give jer rådene med ønsket om at passe på sårbare hjerter og storslåede kærligheder, som ikke bør slutte blot fordi de befinder sig i en deskturiv konflikt.

 

1. Forhold dig roligt

Lad være med at lade dit temperament løbe af med dig. Lad være med at råbe højt, forbeder dit argument i stedet. Når du mærker fysisk ubehag i form af hjertebanken, rystelser, kvalme, røde kinder, øre eller brystparti, så begynd at aflede dit hoved f. eks ved at fokusere på hvert eneste ord din partner siger, så undgår du at skulle finde rundt i dit eget hoved, og kan i stedet forberede dig på dit svar i stedet. Ret dig op, træk vejret, og lad være med at hoppe på din partners destruktive vogn. Vær bedre end det.

2. Lad være med at afbryde

Hvis du ikke ønsker, at denne destruktive konflikt skal løbe helt af sporet, så lad være med at afbryde din partner. Enten taler du eller også så lytter du. Du kan ikke begge ting på én gang. Dette er meget enkelt, men meget effektivt.

3. Vær din destruktive konflikts detektiv

Sortér de vigtige indtryk fra din partner fra de mindre vigtige indtryk. Find ud af hvad der udløser den destruktive konflikt, og vær da problemløsningsorienteret.

4. Hold fokus rettet mod problemstillingen, ikke din partner

Ligegyldigt hvad den destruktive konflikt rummer, så må du aldrig fornærme din partner. Hold fokus rettet mod det problematiske og ikke mod din partner, også selvom emnet er jeres forhold.

5. Græd indeni, som en vinder

Lad være med at græde lige nu. Vent med det. Begynder du at græde midt i en destruktiv konflikt, så smider du blot mere brænde på bålet og så får du endvidere sværere ved at bevare fokus og forholde dig roligt. Græd efter.

6. Knald, for pokker

Dyrk sex efter en destruktiv konflikt. Find hinanden igen.

 

Virker disse råd ikke, og kammer den destruktive konflikt som du befinder dig i helt over, så fjern dig selv fra konflikten. Man skal vælge sine kampe, og man skal passe på sig selv.

 

De par, som bestræber sig på at forstå hinandens virkelighedsopfattelser og som lærer at være i disse destkrutive konflikter på bedste måde sammen, de skiller ifølge mig bukkene fra fårene. Med andre ord skiller de, de par som ender med at blive sammen fra de par som ender med at gå fra hinanden. Jeg ved at Christian og jeg helt sikkert ikke har befundet os i vores sidste destruktive konflikt sammen, men jeg ved, at vi for hver destruktive konflikt vi oplever, vil blive bedre til at være i dem sammen, når de opstår.

 

… Til min kære Christian. Jeg beklager at jeg bedre kan lide Lagkagehusets klassiske flødebolle med chokolade overtræk end Lagkagehusets flødebolle med hvid chokolade overtræk og lakrids fyldte midte. Jeg er glad for, at vi kan være enige om at være uenige om Lagkagehusets store udvalg af flødeboller, og hvem ved, måske en dag vi foretrækker den samme flødebolle, men indtil da, så har jeg i sinde at nyde de fordele der er ved at foretrække hver sin flødebolle. Du skal i hvert fald vide, at uanset foretrukne flødebolle, så elsker jeg dig og betragter dig som mit livs kærlighed.

 

Med disse ord vil jeg ønske jer en god søndag, og have det samme selv med Christian. Vi fejrer et års kærlighed med tømmermænd, Harry Potter maraton på en luftmadras i stuen og en særdeles romantisk middag på Havnens Perle senere.

 

/ Cecilie Christensen

Ejer og stifter af Epikuræeren

 

 

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Nyhedsbrev

Hvis du gerne vil opdateres omkring nye indlæg på Epikuræeren samt rabatkoder til de mærker jeg kolliderer med, så indtast din email her.

På forhånd tak, og det var så lidt.