Følg med på Instagram

Rejseguide til Budapest

Rejseguide til Budapest
10. december 2019 ceciliedamchristensen@hotmail.com

I april totusindognitten rejste min bedre halvdel, Christian, og jeg afsted til historiske Budapest med et vennepar som står os meget nær for at udforske byen. Budapest er som printet ind på min nethinde, ikke blot fordi byen er ualmindeligt farverig og eventyrlig, men også fordi, at det var den første rejse som Christian og jeg delte sammen.

Budapest bliver adskilt i to dele, Buda og Pest. Byen bliver adskilt af Donau-floden, og bliver forbundet af syv karakteristiske broer heriblandt Kædebroen, og begge sider SKAL opleves. Hvor Buda byder på smukke og historiske bygninger, så byder Pest på teatre, cafeer og shopping.

Vi boede på Pest siden, hvilket jeg fandt glædende da vi dermed boede blandt pulserende cafeer og fristende butikker. Den første morgen stod vi op og gik på morgenmadsjagt og fandt en lille perle ved navn Cirkusz. Cirkusz er en moderne, bohemiansk cafe som ligger i Budapests pulserende hjerte. På den lille perle har de altså knækket koden, hvis i spørg mig. De serverer nemlig brunch hver eneste dag helt indtil klokken 17:00. Det må de danske cafeer altså gerne skrive sig bag murstenene. Det er altså noget man kan forstå. Her var maden så uhørt god, at vi endte med at spise morgenmad der igen næste dag selvom vi kun havde få dage i Budapest.

Eggs Benedict på Cirkusz

Bæg og acon på Cirkusz

Efter vi havde spist morgenmad på Cirkusz krydsede vi Donau og tog til Buda hen til Borghøjen, som var et højdepunkt på vores rejse. Borghøjen var et højdepunkt på vores rejse, da Borghøjen står på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og da jeg har et inderligt ønske om en dag at vinde over Christian i Trivial Pursuit, så var et besøg ved denne seværdighed en nødvendighed, men også en oplevelse. Ærligt, kan man bruge timer på at gå på opdagelse i dette smukke område. Man kan komme op til Borghøjen på flere måder, vi valgte at gå derop, men den mest originale måde er nok en tur med den gamle kabelbane, Sikló.

Efter at have brugt timer på at beundre lidt af verdens kulturarv, begav vi os atter hen over Donau via Kædebroen, som med sine smukke brotårne er endnu et arkitektonisk vidunder.  Tilbage på Pest siden var vi nu på jagt efter frokost. Christian havde på nettet læst sig frem til, at hvis man nogensinde besøgte Budapest, så skulle man smage den ungarske madspecialitet Lángos. Lángos er små friturestegte madbrød, som toppes med forskellige ting, men oftest serveres de bare smurt med creme fraiche. Så Lángos var, hvad vi var på jagt efter. Vi endte på Karaván, som er det ungarske svar på den danske både københavnsk og århusiansk beliggende Street Food. Karaván byder på en stor diversitet af mad, alt fra gourmet junkfood til mexicansk mad og til ungarsk Lángos. Der er tilmed en vegansk madbod til de som ikke ønsker det animalske. Om sommeren er dette sted under åben himmel, og om vinteren er stedet dækket til, og hvis man er heldig så er der tændt for varmelamperne. På Karaván fik vi Lángos i lange baner, og det smagte fantastisk. Nu er jeg simpelhent ikke blot i stand til at svare på spørgsmål om Budapests seværdigheder, men også om madspecialiteter i Trivial Pursuit. Det begynder at ligne noget.

Indgangen til Karaván

I Budapest har man en unik mulighed for at få en ekstraordinær madoplevelse rigtig billigt. Jeg skriver her om Michelin. Om aftenen valgte vi nemlig at spise på Michelin restauranten Costes. Her fik vi 7 retter mad med vinmenu til for kun 1500 kr.- pr. person. Det var en oplevelse, som jeg fandt sjov at indsætte på min oplevelseskonto, da jeg aldrig før har spist på en Michelin restaurant.

Efter vinmenu og adskilleligt andet ungarsk alkohol forlod vi Costes godt berusede, og satte kurs efter en pulserende bar der var i stand til at forvandle vores blod til alkohol. Vi tog en taxa til 360 bar. Som navnet afslører så befinder baren sig på taget af et højhus og har en fuldstændig magisk 360 graders udsigt over Budapest. Her fik vi velsmagende cocktails og hyggede os gevaldigt. Efter et par timer lukkede baren og vores vennepar besluttede sig for at tage hjem på hotellet at sove. Christian og jeg havde det imidlertid alt for sjovt til at ville tage hjem, så vi valgte at tage en taxa videre til endnu en bar. I vores lettere berusede tilstand fik vi nok ikke forklaret helt klart og tydeligt til vores chauffør hvad vi søgte, så vi endte i første omgang på en stripklub, hvilket egentlig var meget sjovt, men vi var som par en lille smule malplaceret, så vi gik hurtigt videre. Vi fandt en spansk bar, som jeg af gode grunde desværre ikke husker hvad hed. Her fik vi tequila i stride strømme og dansede hele natten. Fedt. Til alle andre par, gør det.

Christian og jeg vågnede næste dag om formiddagen på vores hotelværelse, overbeviste om at vi stadig var berusede med en glubsk sult i vores maver. Vi spiste atter på Cirkusz. Christian fik en Bloody Mary til sin morgenmad som et forsøg på at komme til hægterne, og så besluttede vi os ellers for at tage i en af Budapests legendariske termal- og kurbade. Vi var nemlig overbeviste om at det mineralholdige varme vand, der kommer fra mere end 120 kilder, der fylder Budapests kurbade, var kuren der kunne kurere vores tømmermænd. Vi tog til en af de mest kendte kurbade i Budapest, Szechenyi. Stedet rummer femten indendørs bade og 3 store udendørs bade, så vi besøgte ikke kun stedet en enkelt time eller to, men flere timer. Det var lige hvad vi havde brug for, at ligge helt stille med enkelte afbrydelser i form af kys mens det mineralholdige varme vand kurerede vores tømmermænd.

Dette billede behøver ingen billedtekst

Efter en dag i kurbadet havde vi ikke længe igen inden turen atter gik til Danmark, hvorfor vi brugte resten af dagen og aftenen blot på at nyde smukke Budapests gader.

Jeg håber at min rejseguide til Budapest kan være behjælpelig. På min Instagram profil er det muligt at se en masse øjeblikke fra vores rejse til Budapest i en af mine fremhævede højdepunkter ved navn “Budapest”.

/ Cecilie Christensen

Ejer og stifter af Epikuræeren

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Nyhedsbrev

Hvis du gerne vil opdateres omkring nye indlæg på Epikuræeren samt rabatkoder til de mærker jeg kolliderer med, så indtast din email her.

På forhånd tak, og det var så lidt.